Tee perheen matkassa

Matkasimme Kiinaan viikoksi toukokuussa ja kävimme vierailemassa teeviljemillä, joista meidän herkulliset Forsmannin teet tulevat. Ajattelin jakaa reissuamme ja kertoa hieman ketä me Forsmannilla olemme. Lisäksi samalla haluamme välittää teille reissu kokemuksiamme, sekä levittää ilosanomaa teen ihmeellisestä maailmasta, joka jaksaa aina yllättää. Hyppää siis kyytiin makujen matkalle blogissamme!
Isäni, Forsman teen toimitusjohtaja Ari Santamäki on toiminut tee alalla miltein 40 vuotta ja voin sanoa että hän on todellinen teeguru.
Hän tietää tarinat eri teelaatujen takaa ja on luova makumestari, jonka käsialaa meidän Forsmannin makumaailma on.
“Luontaiset maut maistuvat parhaalta”, sanoo Ari ja siemaisee vihreää Mao Hunan teetä teetarha kierroksen jälkeen. Forsmannilla me haluammekin painnottaa teetuotteiden luontaiseen viljelyyn ja -makuihin.
Poimimisen jälkeen tee kuummennetaan, jonka avulla vihreä tee pysyy vihreänä
Tee on perheellemme elämäntapa ja koko perhe on tässä hommassa mukana täysillä. Kuvassa näkyy vasemmalla Antti 12 v, Lauri 17 v ja itse olen oikealla eli Aarne 19v. Jo pienestä pitäen ollemme aina olleet kesähommissa tee firmalla ja nyt pääsimme vihdoin tutstumaan paikan päälle Kiinaan.(:
“Teen maailma on kiehtova ja pääsimme isän jäljissä oppimaan kuinka iso juttu tee oikeasti maailmalla on“ sanoo Lauri.
Kuvassa olemme Hunanissa teetilalla, jossa juuri poimitut teenlehdet ovat valmiita kuumennus käsittelyprosessia varten. Juuri poimittu tee tuntuu hauskan nahkealta ja tuoksu on hennon kevätmäinen. “Tuoksuu vähä ku just leikattu ruoho, mutta sillee teen tuoksusena” sanoi Antti teenlehdet käsissään.
Kuvassa tee perheemme äiti Sanna näyttää Antille, kuinka tee kuuluu poimia. Teepensaasta valitaankin aina ensimmäisenä kasvaneet kärkisilmut, joissa on eniten parasta vihreän teen makua.
Teetä voidaan myös poimia koneellisesti eräänlaisella puimurin näköisellä koneella.
Teetä kasvatetaan Kiinassa yleensä rinnemäisillä taikka viettävillä alueilla. Teen kasvukorkeus sekä ympäristön sääolosuhteet vaikuttavat merkittävästi teen makuun. Kuva vierailemaltamme tilalta.
Juuri poimitut ensimmäiset teen lehdet, jotka ovat sitä parasta first flushia(ensisadon teetä), ovat hennon vihreitä ja keväisen raikkaan makuisia.
Kiinalaiset jättävät parhaissa teelaaduissa teenlehdet kuppiin, eivätkä käytä teesiivilää, koska kokonaiset teenlehdet pysyvät kupin pohjalla. Tämän vuoksi parhaimpien laatujen teelehdet voi laittaa kuppiin huoletta ilman siivilää.
Hong Sing tee puutarha
Kiinalainen maaseutu ylätti itseni todellisesti! Vaikka monesti kuvitellaan savusumuista Kiinaa likaisena, on maaseutu jotain aivan muuta. Maaseudulla, missä teeviljelmät sijaitsevat on vehreää sekä kaunista ja ilma on puhdasta. Kiinalaisille tee itsessään on hyvin pyhä asia ja he haluavat säilyttää pitkän historian omaavia teetiloja tulevaisuudellekkin sekä ylläpitää paikallista teekulttuuria. Kiinan tee tuotannosta 80% jääkin sisäisille markkinoille.
Meille Forsmannilla on tärkeää, että tee on puhdasta ja hyvänlaatuista, koska sillä on erittäin suuri merkitys teen makuun. Siksi vierailemme tiloilla ja varmistamme, että asiakkaamme saavat tulevaisuudessakin nauttia yhtä maistuvasta Forsmanin teestä.