Miten valmistat parasta jääteetä

Share
Miten valmistat parasta jääteetä
Monet teelaadut sopivat erinomaisesti jääteeksi. Oli kyseessä sitten musta tee, vihreä tee, valkoinen tee, rooibos tai maustettu tee. On makukysymys mistä teelaadusta valmistuu paras jäätee. Jääteen valmistamiseen soveltuvat kaikki teelaadut, joskin yleensä kylmähaudutuksessa käytetään sellaisia teelaatuja, jotka eivät kitkeröidy helposti pitkässä haudutuksessa. Suosittelemme vihreän teen valikoimastamme paratiisi senchaa ja reilun kaupan lime-sitruuna. Yrttiteen ystävälle anti-stress,  rooibos veriappelsiini  sekä puhdistava  detox yrttitee ovat varmasti sopivia valintoja. Myöskin matcha sekä superior mustikka ovat kokeilemisen arvoisia. Hibiscuksen luonollisen marjaisa maku sopii hyvin kylmähaudutettuun jääteehen!

 Kylmähaudutus

 Jääteen voi tehdä kuumasta tai kylmästä vedestä. Kylmään veteen haudutettu teelehti tuottaa vähemmän kitkerää katekiinia ja kofeiinia. Kylmähaudutettu tee onkin pehmeää ja helposti juotavaa. Kylmään veteen hauduttaessa annostele teenlehdet kuten tavanomaisessa haudutuksessa (yleisohjeena 1 tl/2dl). Haudutusaika on noin 8h, jonka jälkeen teenlehdet poistetaan ja voit nauttia raikkaasta jääteestä.

 Kuumahaudutus

Jääteen valmistaminen onnistuu tarvittaessa myös edellisiä tapoja nopeammin. Mikäli haluat nopeuttaa hautumista, valmista tee suoraan kuumaan veteen seuraavastiAnnostele teetä kaksinkertainen määrä normaaliin verrattuna. Esimerkiksi 5 tl teenlehtiä ja 0,5 l vettä. Hauduta tee kuumaan veteen ohjeen mukaan. Kun tee on valmista, poista teenlehdet ja lisää teen joukkoon kylmää vettä yhtä paljon kuin haudutit teetä (esim. 0,5 l). Sekoita hyvin ja lisää joukkoon jäitä, jotta juoma viilenee entisestään. Tarjoile. 

Jäätee voidaan makeuttaa sokerilla, hunajalla tai makeutusaineilla. Jääteen joukkoon sopivat erinomaisesti myös hedelmänpalat sekä yrtit esimerkiksi minttu.

Raikkaan jääteen valmistus

Ainesosat: 

 • 3 tl Forsman Paratiisi Senchaa 🛒
   Lisää ostoskoriin
 • 5dl raikasta vettä

 • Valmistusohje

  1. Mittaa 5.5tl teenlehtiä vettä yhtä litraa vettä kohden
  2. Siirrä tee jääkaappiin ja hauduta yön yli
  3. Tee on valmista nautittavaksi aamulla
  Haudutus on myös mahdollista Forsman teepulloon, jolloin voit toimia näin.
  1.  Ota 2.5 tl lehtiä teepullon sihtiin
  2. Kaada lähtien päälle viileä vesi, jonka jälkeen voit sulkea pullon ja hauduttaa noin 8 tuntia
  3. Voit ottaa pullon retkelle, töihin, tai jopa salille.

   

   Ohesta löydät eri jäätee reseptimme. (sivubaarista)

  Kaikki mitä tulee teen haudutuksesta tietää

  Kaikki mitä tulee teen haudutuksesta tietää

  Empty content. Please select article to preview