Kylmähaudutus
Jääteen voi tehdä kuumasta tai kylmästä vedestä. Kylmään veteen haudutettu teelehti tuottaa vähemmän kitkerää katekiinia ja kofeiinia. Kylmähaudutettu tee onkin pehmeää ja helposti juotavaa. Kylmään veteen hauduttaessa annostele teenlehdet kuten tavanomaisessa haudutuksessa (yleisohjeena 1 tl/2dl). Haudutusaika on noin 8h, jonka jälkeen teenlehdet poistetaan ja voit nauttia raikkaasta jääteestä.
Kuumahaudutus
Jääteen valmistaminen onnistuu tarvittaessa myös edellisiä tapoja nopeammin. Mikäli haluat nopeuttaa hautumista, valmista tee suoraan kuumaan veteen seuraavasti. Annostele teetä kaksinkertainen määrä normaaliin verrattuna. Esimerkiksi 5 tl teenlehtiä ja 0,5 l vettä. Hauduta tee kuumaan veteen ohjeen mukaan. Kun tee on valmista, poista teenlehdet ja lisää teen joukkoon kylmää vettä yhtä paljon kuin haudutit teetä (esim. 0,5 l). Sekoita hyvin ja lisää joukkoon jäitä, jotta juoma viilenee entisestään. Tarjoile.
Jäätee voidaan makeuttaa sokerilla, hunajalla tai makeutusaineilla. Jääteen joukkoon sopivat erinomaisesti myös hedelmänpalat sekä yrtit esimerkiksi minttu.
Raikkaan jääteen valmistus
Ainesosat:
Valmistusohje
Ohesta löydät eri jäätee reseptimme. (sivubaarista)