"Tuotantomme on makujen taidetta"

- Toimitusjohtaja Ari Santamäki

 

Oma teetehtaamme sijaitsee Viinikkalassa Vantaalla. Teetehtaamme on yksi suurimmista Pohjoismaissa, ja kaikki myymämme tee maustetaan ja pakataan siellä. Tehtaan yhteydessä sijaitsee myös Pohjois-Euroopan suurin teemyymälä, josta voi ostaa teetä, haudukkeita ja välineitä. Tässä pieni kurkistus tuotantoomme.

"Käymme säännöllisesti tiloilla ja tiedämme mistä teemme tulee"

 

 "Raakateet" tuodaan suoraan tuottajamaista, eli Intiasta, Kiinasta, Sri Lankasta, Japanista ja Vietnamista. Rooibos tulee Etelä-Afrikasta, Mate taas Chilestä ja Brasiliasta. Teentuotanto alkaa teepohjan raaka-aineen hakemisesta varastosta. Eri teelaadut on hyvässä järjestyksessä, joten niiden löytäminen "kokkausta" varten on helppoa. Joka teellä, laadulla ja mausteella on oma hyllypaikkansa varastossa.

 Seuraavassa vaiheessa teen varsinainen valmistaminen alkaa. Tee on ensin tarkistettava ja seulottava tasalaatuisuuden varmistamiseksi. Teen seulonnassa siitä poistetaan huonolaatuisia lehtiä, roskia ja lehtiruoteja. Yleensä yhteistyökumppanien lähettämä teepohja on jo valmiiksi seulottua, joten tämä työvaihe on lähinnä laaduntarkkailua. Maustettujen teiden mausteet lisätään joukkoon tässä vaiheessa. Maustamiseen käytetään pääasiassa hedelmiä, marjoja, yrttejä ja luontaisia aromeja. 

Forsmanin motto kuuluu: "Puhtaista raaka-aineista syntyy paras tuote."

 

Seulomisen ja maustamisen jälkeen tee siirtyy vielä toisen kerran laadunvalvontaan ja sitä kautta pakkaamoon. 60 g, 100 g ja 1 kg paketit ja pyramidipussit kaikki pakataan Vantaan tehtaalla. Näin varmistetaan, että jokainen Forsmanin tee on huippulaatua.

"Tee on luonnontuote, joten sen pakkaaminen vaatii huolellisuutta. Haluamme säilyttää teen lehdet asiakkaille mahdollisimman ehjinä, jotta maku olisi paras mahdollinen. Haluamme erottua juuri sillä, että myymme aitoa teetä, emme mitään jauhoa"

 

 

"Valmiit pussimme pakataan laatikoihin ja varastopäällikkömme Petri huolehtii, että ne saapuvat ajoissa kaupan hyllylle tai verkkokaupan asiakkaiden postiin"

Irtotee
Valmis pussi
keräily