Erikois Teet / Erikoisteet
banner

Oolong Tee

Oolong on osittain hapetettua teetä, jonka hapettumisaste voi vaihdella 10-70% välillä. Oolongin tuotantoprosessi on useimmiten mustan ja vihreän teen tuotantoprosessien välimaastossa, jonka vuoksi saatat kuulla sanottavan, että oolong olisi mustan ja vihreän teen välimuoto. Kyseessä kumminkin on ihan oma teelaatunsa. Tummemmista oolongeista on hyvin harvinaista löytää mustan teen vivahteita. Siksi oolongeihin kuuluu hyvin monentyyppisiä teitä. Länsimaissa puhutaan usein vihreästä tai ruskeasta oolongista, hapetusasteen mukaan. 

Oolong-teelaaduista löytyy runsaasti eri vivahteita ja ne ovat arvostettuja teenharrastajien keskuudessa. Teenlehtien väri voi vaihdella vihreästä mustaan, kuten valmiin juomankin väri. Oolong sisältää vähemmän parkkihappoja kuin muut teet, joten se ei kitkeröidy yhtä helposti. Oolongissa on myös vähemmän kofeiinia. Oolongit kestävät hyvin useampaa haudutusta. Älä siis heitä lehtiä pois ensimmäisen äläkä kolmannenkaan haudutuskerran jälkeen. Oolong-teen tuottajamaita ovat esim. Kiina ja Taiwan. Forsman tean valikoimassa erinomaisia oolong-teitä ovat mm. Jade Oolong sekä Ti Kuan Yin Superior.
Pu Erh / Erikoisteet
banner

Pu Erh

Pu’er tai Pu-Erh on Fermentoitua pakattua teetä, jonka maku paranee vanhetessaan. Pu-Erh on maailman vanhin teelaji. Se on kotoisin teen synnyinsijoilta Yunnanin maakunnasta Kiinasta. Muualta tulevaa fermentoitua teetä kutsutaan yleisnimellä Heicha, eli Tumma Tee. Pu-Erh valmistetaan varsin monimutkaisen prosessin kautta ja puristetaan lopulta kakuiksi. Pu-Erh kakut ovat tyypillisesti väriltään tummanruskeita tai hopeisen harmaita. Kalleimmista Pu-Erh kakuista maksetaan hurjia summia huutokaupoissa.

 Pu-Erhiä on saatavilla kahdessa kategoriassa: Sheng eli raaka tai vaalea, ja Shou eli kypsä tai tumma. Shou Pu-Erh kakkua lämmitetään valmistusvaiheen lopussa fermentoinnin nopeuttamiseksi. Sheng Pu-Erhia ei lämmitetä, jolloin se kypsyy omalla ajallaan paljon hitaammin. Pu-erh tee valmistetaan juomaksi hauduttamalla se 100-asteisessa vedessä muutaman minuutin ajan. Teetä saa joko prässättynä kakkuna tai irtoteenä. Pu-erh kakun käyttö on yhtä helppoa kuin irtoteenkin. Kakusta vain murretaan sopivan kokoinen pala. 

Sen päälle kaadetaan ensin tilkka kuumaa vettä, jotta lehdet huuhtoutuvat ja kakkupala aukeaa hieman. Sitten se haudutetaan kuten muutkin teelaadut. Pu-erh tee kannattaa hauduttaa useaan kertaan, kuitenkin saman päivän aikana. Pu-Erhia käytetään perinteisesti laihdutukseen, kolesterolin alentamiseen ja sydämen ja verisuonten suojaamiseen. Se on loistavaa myös meditointiin. Pu-Erhin tuoksu on usein vahva ja maanläheinen. Valmis juoma on tummaa ja maku miellyttävän pehmeä ja aavistuksen multainen. Tuottajamaana Kiina.
Keltainen tee / Erikoisteet
banner

Keltainen Tee

Keltaisen teen lehdet on keräämisen ja kevyen paahtamisen jälkeen siirretty pimeään hapettomaan tilaan paperiin käärittyinä, missä ne saavat keltaisen värinsä. Lehtien väri vaihtelee vaalean keltaisesta keltaruskeaan. Valmis juoma on väriltään kellertävää tai ruskeaa. Keltaisen teen maku vaihtelee kypsyneen viljavasta ja hieman paahteisesta yrttimäisen raikkaaseen ja kasvismaiseen. 

Keltainen tee on vähiten tuotettu tee. Keltaisen teen tuottajamaita ovat lähinnä Kiina ja Taiwan. Erinomaisia keltaisia teitä Forsmanin valikoimassa ovat mm. Keltainen Kruunu ja Yellow flower. Keltaisen teen tuottamisen yksi pääsyistä on päästä eroon vihreän teen aavistuksen ruohomaisesta tuoksusta samalla kuitenkin säilyttäen vihreän teen terveysvaikutukset. Keltainen tee on monille vihreää teetä parempi vaihtoehto, koska se on vatsaystävällisempää. 
Pu Erh / Erikoisteet
banner

Teeruusukkeet

Teeruusukkeet ovat teelajike, joka saattaa monia kummastuttaa ja ihmetyttää. Ne ovat kuitenkin kenties teemailman kauneimpia teitä hauduttaa. Teeruusukkeet ovat palluroita, jotka laittamalla kuumaan veteen aukeavat kauniiseen kukkaan, joka on nautinto silmille sekä makunystyröille. 

Teeruusukkeet ovat käsinpunottuja, ja ovat olleet Kiinassa omanlainen taiteenmuotonsa jo pitkään. Nämä ruusukkeet kannattaa ehdottomasti hauduttaa lasipannussa, tai kupissa, jossa niiden kaunis puhkeamisnäytös voidaan nähdä kaikessa kauneudessaan.  

Oolong teet

Oolong tee valikoimaamme kuuluu useita masutettuja ja maustamattomia vaihtoehtoja. Pehmeä oolong tee sopii parhaiten iltapäivään sen hieman alhaisemman kofeiinipitoisuuden ja miellyttävän maun johdosta. 

Pu Erh

Pu Erh on Kiinalaisten kenties tärkein musta tee, jonka juuret ulottuvat hyvin pitkälle. Maku on hyvin luonnonläheinen ja robuti. Pu erh teellä on myös tavallista enemmän terveysvaikutuksia. Valikoimastamme löydät myös maustettuja Pu Erh laatuja, jotka ovat helpommin lähestyttäviä.

Teeruusukkeet

Teeruusukkeet hurmaavat maullaan muodoillaan. Ne ovat erinomaisia lasipannussa haudutettuna, jolloin maulliseen elämykseen yhtyy myös visuaalinen elämys. Teeruusukkeita on useita erilaisia ja makuisia, jotka kaikki hurmaavat tavalla tai toisella.