Matcha on perinteisin menetelmin valmistettu vihreä luomuviljelty seremoniatee, jossa ovat vihreän teen ominaisuudet runsaimmillaan. Matcha sisältää moninkertaisesti antioksidantteja, katekiinejä ja mineraaleja  verrattuna tavalliseen vihreään teehen. Vihreän teen L-teaniini lisää henkistä vireyttä ja vähentää stressiä. Matcha tukee erinomaisesti laihdutusta. 

Perinteisin Uji-menetelmin valmistetussa toukokuun ensisadon Gyokuro-teessä Hatan tilalta Kiotosta ovat umamin vehreys, pehmeys ja makeus tasapainossa. Ravintoaineet ovat runsaimmillaan, koska lehdet nautitaan juoman mukana.

Matchan valmistuksessa sekoitetaan 1/2 tl n 2dl 80 asteista vettä ja vispataan bambuisella tai tavallisella vispilällä seos vaahdoksi. Kokeile myös ruoanlaitossa ja juomasekoituksissa. Trendikäs matcha latte on helppo valmistaa itse. Matcha latte valmistuu lisäämällä vispillällä vaahdotetettua lämmintä maitoa tai kauramaitoa matcha juoman joukkoon. Makeutuksena toimii vaniljasokeri. Nyt voit nauttia tästä terveellisestä hyvän olon ja vireyden tuovasta juomasta!