Matcha on perinteisin menetelmin valmistettu vihreä seremoniatee, jossa ovat vihreän teen ominaisuudet runsaimmillaan. Matcha sisältää moninkertaisesti antioksidantteja, katekiinejä ja mineraaleja  verrattuna tavalliseen vihreään teehen, koska matchassa nautitaan koko lehti. Vihreän teen L-teaniini lisää henkistä vireyttä ja vähentää stressiä. Matcha tukee erinomaisesti laihdutusta. 

Perinteisin Uji-menetelmin valmistetussa toukokuun ensisadon Gyokuro-teessä Hatan tilalta Kiotosta ovat umamin vehreys, pehmeys ja makeus tasapainossa. 

Matchan valmistuksessa sekoitetaan 1/2 tl matchaa 2 desilitraan 80-asteista vettä ja vispataan bambuisella tai tavallisella vispilällä vaahdoksi. Huonompilaatuista matchaa kannattaa kokeilla leivonnassa ja juomasekoituksissa. Trendikäs matcha latte on helppo valmistaa itse: Lisää vispillällä vaahdotetettua lämmintä maitoa tai kasvijuomaa vispatun matchan joukkoon. Voit myös vispata matchaa suoraan maitoon. Makeutuksena toimii vaniljasokeri.

Kokeile matchaa ja ihastu!