Speciellt te / Specialiteter
banner

Oolongte

Oolong on osittain hapetettua teetä, jonka hapettumisaste voi vaihdella 10-70% välillä. Oolongin tuotantoprosessi on useimmiten mustan ja vihreän teen tuotantoprosessien välimaastossa, jonka vuoksi saatat kuulla sanottavan, että oolong olisi mustan ja vihreän teen välimuoto. Kyseessä kumminkin on ihan oma teelaatunsa. Tummemmista oolongeista on hyvin harvinaista löytää mustan teen vivahteita. Siksi oolongeihin kuuluu hyvin monentyyppisiä teitä. Länsimaissa puhutaan usein vihreästä tai ruskeasta oolongista, hapetusasteen mukaan. 

Oolong-teelaaduista löytyy runsaasti eri vivahteita ja ne ovat arvostettuja teenharrastajien keskuudessa. Teenlehtien väri voi vaihdella vihreästä mustaan, kuten valmiin juomankin väri. Oolong sisältää vähemmän parkkihappoja kuin muut teet, joten se ei kitkeröidy yhtä helposti. Oolongissa on myös vähemmän kofeiinia. Oolongit kestävät hyvin useampaa haudutusta. Älä siis heitä lehtiä pois ensimmäisen äläkä kolmannenkaan haudutuskerran jälkeen. Oolong-teen tuottajamaita ovat esim. Kiina ja Taiwan. Forsman tean valikoimassa erinomaisia oolong-teitä ovat mm. Jade Oolong sekä Ti Kuan Yin Superior.
Pu Erh / Specialiteter
banner

Pu Erh

Pu’er tai Pu-Erh on Fermentoitua pakattua teetä, jonka maku paranee vanhetessaan. Pu-Erh on maailman vanhin teelaji. Se on kotoisin teen synnyinsijoilta Yunnanin maakunnasta Kiinasta. Muualta tulevaa fermentoitua teetä kutsutaan yleisnimellä Heicha, eli Tumma Tee. Pu-Erh valmistetaan varsin monimutkaisen prosessin kautta ja puristetaan lopulta kakuiksi. Pu-Erh kakut ovat tyypillisesti väriltään tummanruskeita tai hopeisen harmaita. Kalleimmista Pu-Erh kakuista maksetaan hurjia summia huutokaupoissa.

 Pu-Erhiä on saatavilla kahdessa kategoriassa: Sheng eli raaka tai vaalea, ja Shou eli kypsä tai tumma. Shou Pu-Erh kakkua lämmitetään valmistusvaiheen lopussa fermentoinnin nopeuttamiseksi. Sheng Pu-Erhia ei lämmitetä, jolloin se kypsyy omalla ajallaan paljon hitaammin. Pu-erh tee valmistetaan juomaksi hauduttamalla se 100-asteisessa vedessä muutaman minuutin ajan. Teetä saa joko prässättynä kakkuna tai irtoteenä. Pu-erh kakun käyttö on yhtä helppoa kuin irtoteenkin. Kakusta vain murretaan sopivan kokoinen pala. 

Sen päälle kaadetaan ensin tilkka kuumaa vettä, jotta lehdet huuhtoutuvat ja kakkupala aukeaa hieman. Sitten se haudutetaan kuten muutkin teelaadut. Pu-erh tee kannattaa hauduttaa useaan kertaan, kuitenkin saman päivän aikana. Pu-Erhia käytetään perinteisesti laihdutukseen, kolesterolin alentamiseen ja sydämen ja verisuonten suojaamiseen. Se on loistavaa myös meditointiin. Pu-Erhin tuoksu on usein vahva ja maanläheinen. Valmis juoma on tummaa ja maku miellyttävän pehmeä ja aavistuksen multainen. Tuottajamaana Kiina.
Gult te / Specialiteter
banner

Gult te

Keltaisen teen lehdet on keräämisen ja kevyen paahtamisen jälkeen siirretty pimeään hapettomaan tilaan paperiin käärittyinä, missä ne saavat keltaisen värinsä. Lehtien väri vaihtelee vaalean keltaisesta keltaruskeaan. Valmis juoma on väriltään kellertävää tai ruskeaa. Keltaisen teen maku vaihtelee kypsyneen viljavasta ja hieman paahteisesta yrttimäisen raikkaaseen ja kasvismaiseen. 

Keltainen tee on vähiten tuotettu tee. Keltaisen teen tuottajamaita ovat lähinnä Kiina ja Taiwan. Erinomaisia keltaisia teitä Forsmanin valikoimassa ovat mm. Keltainen Kruunu ja Yellow flower. Keltaisen teen tuottamisen yksi pääsyistä on päästä eroon vihreän teen aavistuksen ruohomaisesta tuoksusta samalla kuitenkin säilyttäen vihreän teen terveysvaikutukset. Keltainen tee on monille vihreää teetä parempi vaihtoehto, koska se on vatsaystävällisempää. 
Pu Erh / Specialiteter
banner

Te rosor

Terosor är en variant av te som kan överraska och överraska många. Men de är kanske de vackraste teerna i världen. Terosor är bollar som, när de placeras i varmt vatten, öppnar sig till en vacker blomma , vilket är ett nöje för ögonen och smaklökarna.

Terosor är handvävda och har varit deras egen konstform i Kina under lång tid. Dessa rosetter bör definitivt bryggas i en glaspanna, eller i en kopp, där deras vackra sprängande display kan ses i all sin skönhet.

Oolongte

Vårt urval av oolong-te innehåller flera smaksatta och osmaksatta alternativ. Mjukt oolong-te passar bäst till eftermiddagen på grund av dess något lägre koffeininnehåll och behagliga smak.

Pu Erh

Pu Erh är kanske kinesernas viktigaste svarta te, vars rötter går långt tillbaka i tiden. Smaken är väldigt naturlig och robust. Pu erh te har också fler hälsoeffekter än vanligt. I vårt utbud kan du även hitta rutinerade Pu Erh-kvaliteter, som är mer tillgängliga.

Te rosor

Terosor charmar med sin smak och form. De är utmärkta när de stuvas i glaspanna, då kombineras även smakupplevelsen med en visuell upplevelse. Det finns flera olika typer och smaker av terosor som alla är charmiga på ett eller annat sätt.