Begränsningar
Grönt te
112 produkter
Grönt te är en av de hälsosammaste typerna av te. Den innehåller mycket L-theanin och antioxidanter som lugnar sinnet och magen. Det bästa gröna teet produceras främst i Kina och Japan.
För grönt te plockas teplantans översta blad och knoppar. Den är behandlad så att bladen inte oxiderar utan behåller sin gröna färg och hälsofördelar. Tillverkning av grönt te uppfanns i Kina, men det har senare spridit sig till andra östasiatiska länder och Indien.
Grönt te innehåller mycket L-theanin, antioxidanter och C-vitamin. Den innehåller även flavonoider och katekiner – och det är därför den ofta dricks på grund av dess hälsoeffekter. Koffeinhalten i grönt te är i allmänhet mellan 20-110 mg per kopp, beroende på teets kvalitet och bryggtiden.
Grönt te bryggs vanligtvis i 80-gradigt vatten. Du bör också prova kallbryggning, d.v.s. iste. Lägg teet i kallt kranvatten i rumstemperatur i cirka en halvtimme eller över natten i kylen. Vid kallbryggning bevaras teets näringsämnen bättre och nya nyanser uppstår i smaken.
Forsmans rena storbladsteer erbjuder den bästa smakupplevelsen. Se mer information om grönt te genom att klicka här.
Fördelarna med grönt te och några andra fakta:
- Hjälper till att koncentrera sig då den innehåller mycket L-theanin
- Innehåller ca 20-110 mg koffein
- Grönt te stärker ämnesomsättningen, så det är perfekt för en diet för en dieter. Det mest populära gröna teet som ökar ämnesomsättningen är Matcha
- Man måste vara försiktig när man lagar grönt te så att drycken inte blir bitter
- Du får den bästa teupplevelsen och hälsoeffekterna av äkta lösa teblad, för när bladets yta inte är skadad stannar teets vävnadsvätskor bättre i bladet.
Begränsningar