"Vår produktion är konsten att smaka"

- VD Ari Santamäki

Vår egen tefabrik ligger i Viinikkala, Vanda. Vår tefabrik är en av Nordens största och allt te vi säljer är kryddat och förpackat där. I anslutning till fabriken finns också den största tebutiken i Nordeuropa, där man kan köpa te, brygder och redskap. Här är en liten titt på vår produktion.

"Vi besöker regelbundet gårdar och vet var vårt te kommer ifrån"

"Rå te" importeras direkt från de producerande länderna, det vill säga Indien, Kina, Sri Lanka, Japan och Vietnam. Rooibos kommer från Sydafrika, medan Mate kommer från Chile och Brasilien. Teproduktionen börjar med att man hämtar råvaran till tebasen från lagret. De olika tekvaliteterna är i god ordning, så att hitta dem för "matlagning" är lätt. Varje te, kvalitet och krydda har sin egen hyllplats i lagret.

I nästa steg börjar själva beredningen av teet. Teet måste först kontrolleras och siktas för att säkerställa enhetlighet. Under tescreening avlägsnas löv av låg kvalitet, skräp och bladrötter från den. Vanligtvis är tebasen som skickas av partnerna redan undersökt, så denna arbetsfas är till största delen kvalitetskontroll. Kryddor för smaksatta teer tillsätts i detta skede. Frukt, bär, örter och naturliga aromer används främst för smaksättning.

Forsmans motto är: "Den bästa produkten skapas av rena råvaror."

Efter siktning och smaksättning går teet till kvalitetskontroll en andra gång och sedan till förpackningshuset. 60 g, 100 g och 1 kg förpackningar och pyramidpåsar packas alla på Vandafabriken. Detta säkerställer att varje Forsman-te är av högsta kvalitet.

"Te är en naturprodukt, så dess förpackning kräver omsorg. Vi vill hålla tebladen så intakta som möjligt för kunderna, så att smaken blir bästa möjliga. Vi vill utmärka oss just för att vi säljer riktigt te, inte vilket som helst mjöl"

"Våra färdiga väskor packas i kartonger och vår lagerchef Petri ser till att de kommer i tid till butikshyllan eller på posten till nätbutikskunderna"

Löste
Färdig väska
samlar