Begränsningar
Svart te
130 produkter
Svart te är nästan helt oxiderat te. Det tenderar att ha en starkare smak än andra teer, och det håller sig också gott mycket längre. Svart te är också känt som rött te, på grund av färgen på den färdiga drycken.
Svart te tillverkas i Indien, Kina och Afrika. Det utvecklades ursprungligen i Kina, men det mesta svarta teet kommer idag från Assam och Sri Lanka. För svart te plockas vanligtvis de fem översta bladen av teplantan.
Svart te har mer koffein i förhållande till andra näringsämnen än andra typer av te. Den passar bäst som morgon- och eftermiddagsdrink.
Det passar bra till starka smaker. Till exempel är lakrits, litchi och choklad populära kryddor. Den indiska Chai Latte är en av de traditionella blandningarna av svart te som många njuter av dagligen.
Brygg svart te i 90-100 graders vatten efter din smak, eller prova det kallbryggt, d.v.s. iste. Lägg teet i kallt kranvatten och infundera i rumstemperatur i cirka en halvtimme eller över natten i kylskåpet.
Begränsningar