Begränsningar
Isteer
12 produkter
Dessa teer är goda både kalla och varma! Kallbryggt te, eller iste, är en uppfriskande dryck för sommarvärmen. Ta den med dig till termalbadet och njut av kylan hela dagen! Det finns tre effektiva sätt att kallbrygga te.
Sjud i rumstemperatur:
Använd samma mängd teblad och vatten som vanligt när du brygger. Häll kallt vatten från kranen över tebladen i silen och låt teet stå i rumstemperatur i minst 30 minuter. Ta bort bladen från drinken, tillsätt is och njut av iskallt.
Bryggning i kylen:
Använd lite mer teblad än vanligt när du brygger. Häll kallt vatten från kranen över tebladen i silen och ställ i kylen för att brygga i minst fyra timmar, inte längre än över natten. Tillsätt sötningsmedel efter smak och njut av iskallt.
Isbryggning:
Denna bryggmetod fungerar särskilt bra med smaklöst te. Lägg 1 tsk teblad per 2 dl volym på botten av bryggbehållaren och lägg på så många isbitar du får plats. Vänta tills isbitarna nästan har smält. När man brygger på detta sätt, ju längre tid det tar för isbitarna att smälta, desto bättre blir teet. Testa att använda den här bryggmetoden i till exempel termos! Häll lite kallt vatten i termosen ovanpå isbitarna så börjar de smälta.
Begränsningar