Matchapannacotta piirakka.

Share
Matchapannacotta piirakka.

Matcha on teelaatu, josta on moneksi. Ystävämme withchocolatechips on myös ihastunut matchan moniulottuneisuuteen, ja luonut hurmaavan pannacotta reseptin sitä hyödyntäen.

Tämä ihanuus on parasta tehdä irtopohjaiseen suorakaiteen malliseen piirakkavuokaan. Tämä ihanan kermainen resepti vie varmasti kielen mennessään!

Resepti:

Pohjan ainesosat:

200g täytekeksejä (esim domino)
80g sulatettua voita/margariinia

Hienonna ensin keksit ja sulata rasva. Sekoita ainesosat tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle. Suihkauta vuokasprayta vuokaan varmuuden vuoksi, jotta irrottaminen olisi helpompaa. Nosta sen jälkeen jääkaappiin jähmettymään.

Pannacottatäyte ainesosat:

3 liivatetta
1dl maitoa
4 dl kermaa
1,5dl sokeria
1,5rkl matcha jauhetta
2tl vaniljasokeria

Pane liivatteet likoamaan. Sitten annostele kattilaan maito, 2 dl kermaa ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Varo ettei seos kiehu liian kovasti.

Seuraavaksi mittaa toiseen kulhoon matchajauhe, sekä vanilja. Lisää pikkaisen kermaa ja sekoita tahnaksi. Jos näyttää siltä, että seos paakkuuntuu, voit hiukan lämmittää sitä mikrossa. Lisää hiljalleen kermaa, jotta saat matchan sekoittumaan tasaisesti kermaan ilman paakkuja.
Nosta kattila pois liedeltä ja liuota siihen pehmenneet liivatelehdet. Purista sitten ylimääräinen vesi ensin liivatteista pois. Tämän jälkeen sekoita matchakermaseos kattilaan samalla sekoittaen tasaiseksi. Kaada lopuksi pohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään asti.
Huom. Vuoka tulee täyteen ja silloin sitä on haastavaa liikutella. Suositus on kaataa täyte jääkaapissa!

Matcha smoothie kulho

Matcha smoothie kulho

Matchapavlova

Matchapavlova

Empty content. Please select article to preview