Haudutettu rooibos tuoreilla mausteilla, joka vie makunystyräsi kauniiseen tanssiin.
plantbasedtripti loi tämän makuyhdistelmän vanhojen hyvien aikojen muisteluun. Sekoitus tähtianista, kardemummaa, kanelia ja neilikkaa on intialaista makumaailmaa parhaimmillaan. Kyseinen juomaresepti sopii myös täydellisesti iltateeksi, sillä rooibos on tunnetusti täysin kofeiinitonta.
Valmistusaika 10 minuuttia.
2 annosta
1 kuppi = 250 ml
Ainesosat:
Rooibos irtoteetä: 2 tl
Puolikas tähtianis
Kardemummaa 2-3 palkoa
Yksi neilikka
Kanelia 2-3 cm pätkä
Inkivääriä 1½ rkl
Maitoa tai kasvijuomaa (esim. kaura) 2 kuppia
Makeutusta oman maun mukaan.
Valmistus:
- Lämmitä maito kattilassa. Laimenna lämpimällä vedellä jos haluat.
- Murskaa mausteet karkeasti. Murskaa hellästi inkivääri erikseen ja lisää maito.
- Lisää rooibos, sekoita kunnolla. Hauduta, kiehauta kevyesti.
- Kaada seos siivilän läpi kuppeihin ja nauti!