Matchapavlova

Share
Matchapavlova

Pehmeä marenkikakku eli pavlova on herkullinen jälkiruoka mihin tahansa hurmaavaan hetkeen tai juhlaan. Nyt voi myös kokeilla tätä suussasulavaa jälkiruokaa ripauksella makoisaa matchaaWithchocolatechips on luonut reseptin, joka sisältää matchaa, sekä pannacottaa. Hän kertoo matchan olleen uusi mutta houkutteleva tuttavuus, jonka avulla hän loihti tämän mahtavan matchapavlovan.

Valmistus. 

Laita marenkipohjaan kiinalaista matchaa ja matchasiirappiin kesän sadon japanilaista matchaa. Ripottele myös koristeeksi hieman japanilaista matchaa, joka on kauniin kirkkaan vihreää.

Ainesosat pohjaan:

4 valkuaista
2,5dl hienoa sokeria
1rkl matchaa
2 tl maissitärkkelystä
1tl viinierikkaa.

Vaahdota kaikki valkuaiset. Sen jälkeen sekoita sokeri sekä matcha. Lisää vaahtoon matchasokeriseosta yksi lusikallinen kerrallaan, samalla vatkaten. Jatka vaahdotusta, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet ja marenkivaahto on tasaisen sileää. Tämän jälkeen voit lisätä maissitärkkelyksen ja etikan kääntelemällä. Sitten pursottele haluamasi malliset pohjat pellille. Paista kiertoilmassa 110 celsius asteessa noin 1.5 h, siihen asti, että ne vaikuttavat rapeilta. Sammuta uuni, ja jätä se hieman raolleen. Anna pohjan vielä jäähtyä uunin jälkilämmössä.

Matchasiirapin ainekseti:

2tl matchaa
1,5dl sokeria
1,5dl vettä

Sekoita matcha sekä sokeri kattilassa. Sitten voit lisätä veden ja keitä siirappia pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia, siihen asti että seos hieman paksuuntuu. Lopuksi jäähdytä.

Täytteen ainesosat:

2,5dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
Maun mukaisesti sokeria ja vaniljasokeria

Hedelmäpaloja.
Esim kiivi, mango ja cantaloupe.

Vaahdottele kermaa sekä lisää maitorahka. Mausta sokereilla ja vatkaa mahdollisimman tasaiseksi. Täytä jäähtyneet pohjat vaahdolla sekä hedelmillä. Lopuksi sihtaa päälle vielä matchaa ja valuta suussasulavaa matchasiirappia. Tarjoile mahdollisimman pian 🤗.

 

Matchapannacotta piirakka.

Matchapannacotta piirakka.

Empty content. Please select article to preview