Royal Earl Grey kakor

Dela med sig
Royal Earl Grey kakor

Receptet är designat av Tarja Kakkuverstaa. Du kan bekanta dig med detta och många andra recept på Kakkuverstas Instagramsida: https://www.instagram.com/kakkuverstas/

Receptet ger cirka 30 kakor.

Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 matsked bakpulver
  • 3,75 dl socker
  • 2,5 dl mjölk eller mandelmjölk
  • 4 matskedar Royal Earl Grey teblad
  • 0,5 dl klar Royal Earl Grey kylt te
  • 1,25 dl rapsolja
  • 3 ägg

Recept:

1. Värm mjölken i en kastrull tills den nästan kokar och tillsätt tebladen. Låt tebladen dra i mjölk i 10 minuter så att smaken av teet dras ut i mjölken. Sila av tebladen från mjölken och låt mjölken svalna.

2. Brygg en kopp stark Royal Earl Grey och extrahera ett halvt desi-te. Du kan njuta av resten av teet själv.

3. Blanda de torra ingredienserna i en skål.

4. Blanda den kylda temjölken, teet, rapsoljan och äggen i en annan skål. Mixa blandningen tills den är slät med en visp. Häll blandningen i de torra ingredienserna och blanda tills det är slätt. Vispa dock inte, bara blanda tills ingredienserna blandas ihop och degen blir smidig.

5. Häll degen i små formar. Tänk på att lämna plats för jäsning ca 1/3 av pannans storlek.

6. Grädda kakorna i 170 grader i ca 13 minuter.

Om du inte har en liten kakform (12 kakor/form) kan du grädda degen i muffins/cupcakesformar. Observera att i detta fall är gräddningstiden längre (16-18 min) beroende på formens storlek. Kakorna är klara när degen inte längre fastnar på pinnen när du provar. Smaken på teet kommer bäst från kakorna när kakorna har svalnat. Så bestäm dig och ät åtminstone inte alla varma.

Om du vill kan du dekorera de färdiga kakorna med t ex en nypa strösocker eller vit choklad smaksatt med citron. Kakans fluffiga och fuktiga struktur bevaras bäst i rumstemperatur. Om du förvarar kakorna längre, ställ in dem i kylen och låt dem bli rumstemperatur innan servering. Du kan också frysa kakorna.

Koffeinfri Chai Latte

Koffeinfri Chai Latte

Empty content. Please select article to preview