Matcha pannacotta paj.

Dela med sig
Matcha pannacotta paj.

Matcha är en typ av te som finns i många former. Vår vän med chokladchips har också blivit kär i matchas mångdimensionalitet och skapat ett charmigt recept på pannacotta med hjälp av det.

Denna ljuvlighet görs bäst i en lösbottnad rektangulär pajform. Det här underbart krämiga receptet kommer säkerligen att få dig att bli glad!

Recept:

Basingredienser:

200 g fyllda kex (t.ex. domino)
80g smält smör/margarin

Hacka först kexen och smält fettet. Blanda ingredienserna till en slät smet och tryck ner i botten av pannan. Bara för att vara säker, spraya pannan med bakspray för att göra den lättare att ta bort. Efter det, ställ in den i kylen för att stelna.

Ingredienser för Pannacottafyllning:

3 gelatiner
1 dl mjölk
4 dl grädde
1,5 dl socker
1,5 msk matchapulver
2 tsk vaniljsocker

Lägg gelatinerna i en pasta. Häll sedan mjölk, 2 dl grädde och socker i grytan. Koka på låg värme i ca 5 minuter. Var noga med att inte koka blandningen för mycket.

Mät sedan upp matchapulver och vanilj i en annan skål. Tillsätt lite grädde och blanda till en pasta. Om det ser ut som att blandningen klumpar sig kan du värma upp den lite i mikron. Tillsätt långsamt grädden så att matchan blandas jämnt med grädden utan klumpar.
Ta av grytan från spisen och lös upp de mjukgjorda gelatinbladen i den. Krama sedan ut överflödigt vatten ur gelatinet först. Blanda sedan matcha gräddblandningen i grytan under omrörning tills den är slät. Häll slutligen över basen och låt stelna till nästa dag.
Notera Pannan kommer att vara full och då blir det utmanande att flytta den. Rekommendationen är att hälla fyllningen i kylen!

Matcha smoothie bowl

Matcha smoothie bowl

Matchapavlova

Matchapavlova

Empty content. Please select article to preview