Matchapavlova

Dela med sig
Matchapavlova

Mjuk marängkaka eller Pavlova är en utsökt dessert för alla charmiga ögonblick eller fester. Nu kan du även prova denna aptitretande dessert med en touch av smakrik matcha . Withchocolatechips har skapat ett recept som innehåller matcha och pannacotta. Han säger att matcha var en ny men attraktiv bekantskap som han trollade fram denna stora matcha pavlova med.

Tillverkning.

Lägg kinesisk matcha i marängbotten och sommarskörd japansk matcha i matcha sirap. Strö även över lite japansk matcha, som är en vacker ljusgrön, som dekoration.

Ingredienser till basen:

4 proteiner
2,5 dl fint socker
1 msk matcha
2 teskedar majsstärkelse
1 tesked vinäger.

Vispa alla äggvitor. Blanda sedan socker och matcha. Tillsätt matchasockerblandningen i skummet en sked i taget, vispa samtidigt. Fortsätt vispa tills sockerkristallerna har smält och marängskummet är jämnt slätt. Efter detta kan du tillsätta majsstärkelsen och vinägern genom att vända. Extrudera sedan de mönstrade bottnarna du vill ha på plåten. Grädda i cirkulerande luft i 110 grader Celsius i ca 1,5 timme, tills de verkar krispiga. Stäng av ugnen och låt den stå på glänt. Låt botten svalna i ugnens restvärme.

Matcha sirap ingredienser:

2 tsk matcha
1,5 dl socker
1,5 dl vatten

Blanda matcha och socker i en kastrull. Sedan kan du tillsätta vatten och koka sirapen på låg värme i cirka 10 minuter, tills blandningen tjocknar lite. Äntligen, coolt.

Fyllningsingredienser:

2,5 dl vispad grädde
250 g ostmassa
Socker och vaniljsocker efter smak

Bitar av frukt.
Till exempel kiwi, mango och cantaloupe.

Vispa grädden och tillsätt mjölkmassan. Krydda med socker och vispa så slät som möjligt. Fyll de kylda bottnarna med skum och frukt. Sikta till sist mer matcha ovanpå och häll på den aptitretande matchasirapen. Servera så snart som möjligt 🤗.

Matcha pannacotta paj.

Matcha pannacotta paj.

Empty content. Please select article to preview